Atrapallibres

Premi Atrapallibres

Els Premis Atrapallibres i Protagonista Jove, convocats pel Consell Català del Llibre Infantil i Juvenil (Ibbycat), són una activitat de foment de la lectura que convida els infants i joves d’entre 9 i 16 anys a esdevenir jurat d’uns premis literaris. Aquests premis tenen com a objectiu promoure la lectura en llengua catalana i fomentar la formació literària dels nens i joves. Els participants tenen l’oportunitat de formar part d’un jurat literari format per milers de lectors i lectores com ells, i són els encarregats de decidir quines són les millors obres de literatura infantil i juvenil publicades en català l’any anterior. Aquest certamen és únic en el seu àmbit i compta amb el jurat de joves lectors més nombrós de l’Estat, amb més de 14.500 participants a l’edició actual.

Enguany, des de la comissió de biblioteca, juntament amb l’escola, ens hem volgut apuntar a aquesta iniciativa des de dos fronts.

El primer de tots és que els alumnes de 5è seran els encarregats de fer de jurat d’aquests premis, i per això hem adquirit les obres finalistes d’aquesta edició, per tal de fer-ne clubs de lectura i que la mainada en pugui fer la votació aquest mes de maig. Després, a d’altres cursos, hem acosenguit en préstec obres d’edicions anteriors del premi per tal de fer-ne clubs de lectura i fomentar-ne una visió més crítica alhora que divertida d’aquestes obres.

Objectius

Els objectius que pretenem assolir amb aquesta iniciativa són la promoció del gust per la lectura entre l’alumnat a partir de la conversa literària, alineant-nos amb l’educació literària que es fa en el dia a dia de l’escola.  Alhora, intentarem implicar diversos agents i entitats de l’entorn del centre, per tal de millorar la cohesió del barri.

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Desplaça cap amunt